laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde biefstuk met saus van rode port en ro
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    4 kogelbiefstukjes van zo’n 150 gram elk
    25 gram boter
    1 eetlepel olijfolie
    wat peper en zout
    8 gehalveerde sjalotjes
    2 dl rode port
    1 dl rode wijn
    5 dl runderbouillon
    50 gram in blokjes gesneden koude boter
  bereiding:
    Verhit de 25 gram boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak deze lichtbruin. Voeg de port en wijn toe en laat deze drank gedurende 2 minuutjes inkoken. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Roer dan een voor een de blokjes boter erdoor. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Verhit nu de olijfolie in een koekenpan. Schroei hierin de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuutjes dicht en laat ze nog 3 minuten doorgaren. Schep de biefstukjes uit de pan op een bord en laat ze 5 minuten rusten. Verdeel hierna de biefstukjes over de borden en schenk de saus met de sjalotjes erover.
Heerlijk met gekookte sperzieboontjes, gewikkeld in mager ontbijtspek.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats