|
|
Snijd de varkenshaas in blokjes of reepjes. Verhit hierna 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het vlees gedurende circa 5 minuutjes en schep het dan uit de pan. Pel de ui en de teentjes knoflook, snipper deze en fruit ze in het bakvet van het vlees. Boen vervolgens de sinaasappel schoon onder heet water en rasp de schil en pers de vrucht. Voeg de rasp, het sap, de sambal oelek, de tomatenketchup, de sojasaus, het gemberpoeder en de sherry bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus.
Leg de varkenshaas in de saus en laat het vlees gedurende 10 minuten zacht stoven. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 2 cm. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Verdeel dan de Chinese kool in brede repen. Verhit vervolgens de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, de champignons en de kool gedurende zon 3 minuutjes. Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de varkenshaas. |