|
|
Schraap de wortelen en haal ze door een centrifuge. Zet 3 dl van het sap opzij.
Pers de sinaasappelen uit.
Doe het wortelsap samen met de suiker in een kookpot en warm zachtjes op. Doe er de
korianderzaadjes bij en het cayennepepertje. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet
het mengsel door een zeef.
Doe het sinaasappelsap bij het sap van de wortelen. Voeg de helft van de
fijngesnipperde koriandertakjes toe.
Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies op, of doe het over in een
diepvrieskom en zet drie uur in de diepvriezer. Roer af en toe met een vork.
Versier de bolletjes sorbet net voor het opdienen met de rest van de fijngesnipperde
koriander en de pijnboompitten. Geef er partjes sinaasappel bij.
Deze sorbet gaat goed bij geraspte wortelen, een simpele groene sla, en koude vis. Je
kunt hem ook als aperitief serveren.
Dit is een recept van Paule Neyrat |