laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Yoghurtijs met frambozen
  ingrediënten:
    Voor vier personen:

4 potjes romige yoghurt
1 onbespoten citroen
30 gram fijne suiker
2 bakjes frambozen
  bereiding:
    Doe de yoghurt in een grote kom.
Was de citroen. Haal er met een dunschiller enkele fijne reepjes van de schil af en leg die apart. Rasp de rest van de schil en doe die bij de yoghurt. Meng goed. Voeg de suiker toe en meng opnieuw.
Giet het mengsel in de ijsmachine of in een schaal van inox (een goede koudegeleider)en zet die in de diepvriezer. Roer het mengsel na een uur stevig dooreen en zet het weer in de diepvriezer. Herhaal de behandeling een uur later. Zet 4 grote glazen in de diepvriezer.
Maak net voor het opdienen de frambozen schoon. Doe in elk glas 1 lepel frambozen en plet ze lichtjes. Doe er telkens twee bolletjes van het ijs bij. Verdeel de rest van de frambozen over de glazen. Dien meteen op.



Dit is een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats