laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Papilotte van zalm met prei en kaas
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 zalmfilets (diepvries)
    2 sinaasappelen
    2 cm verse gember
    5 takjes verse koriander
    2 el vloeibare honing
    4 preiwitten
    1 eetl. olijfolie
    peper en zout
    aluminiumfolie
  bereiding:
    Pers het sap van 1 sinaasappel en schil de andere heel dik. Snij er de partjes vruchtvlees met een scherp mesje tussen de vliezen uit.
Schil de gember en snij in heel fijne reepjes.
Snipper de koriander fijn.
Snij de preiwitten in heel fijne ringetjes. Verwarm 1 eetl. olijfolie en laat de preiringetjes even stoven. Voeg het sinaassap toe, de gember en de honing en laat afgedekt gedurende 5 min. zachtjes stoven. Kruid met peper en zout.
Leg 4 vellen aluminiumfolie klaar. Verdeel op elk vel ¼ van de prei
(met het stoofvocht) en de sinaaspartjes. Leg er een diepgevroren zalmfilet bovenop.
Plooi de papillotes goed dicht en bak gedurende 25 min. op een niet te hete barbecue (of in een oven van 200 °C).
Maak de pakjes open, versier met de koriander en serveer met basmatirijst.

Tip:
Vervang de prei door 1 à 2 venkelknollen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats