laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamskroon in kruidenkorst
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1000 g lamskroontjes
    2 teentjes knoflook
    2 grijze sjalotten
    4 soeplepels gehakte bladpeterselie
    4 soeplepels gehakte kervel
    4 takjes verse tijm
    6 sneetjes wit brood
    2 ansjovisfilets in olie
    2 soeplepels sterke mosterd
    4 soeplepels extra fijne olijfolie
    zout, gemalen peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor (240° C). Olie een gratineerschotel in.
Verwijder de steeltjes van de takjes peterselie en kervel. Giet dit in de bowl van een keukenrobot, samen met de gehakte ansjovisfilets, de tijm, de look en de gepelde en in twee gesneden sjalotten, alsook het verkruimelde broodkruim. Mix alles tot een homogene pasta.
Strijk de lamskroon met de handen gelijkmatig in met mosterd. Doe er zout en peper op. Smeer er daarna de kruidenpasta op uit en druk aan zodat hij vastkleeft. Leg in de schotel. Overgiet met olijfolie.
Bak 25 minuten in de hete oven.
Laat 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven.
Serveertip:
Omdat het oog ook wat wilt: snij de lamskroon aan voor uw tafelgenoten.



een recept van Delhaize
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats