laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fijne Russische koude Zomersoep
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

    500 gram verschillende vleesresten (gekookt of gebraden)
    100 gram gekookte ham
    2 hard gekookte eieren
    3 Gegiste zoute augurken of goed gespoelde zure augurken
    1 bosje peterselie
    1 bosje bieslook
    1 bosje dille
    zout
    1 mespunt gemalen peper
    1/2 kl poedersuiker
    1 1/2 kl mosterd
    1/2 kopje zure room
    2 liter kwas
  bereiding:
    De vleesresten (rund-, kalfs-, varkensvlees, gevogelte: hoe meer soorten, hoe lekkerder) en de ham in kleine blokjes snijden

De augurk en met de eieren zeer klein snijden.

De fijngehakte peterselie, bieslook en dille toevoegen, vermengen met het zout, de suiker, mosterd, peper en zure room en met kwas
overgieten. In de koelkast zetten en opdienen met ijsblokjes

Toelichting:
[b:b59e59ec5b]Augurk[/b:b59e59ec5b]

De Russen en Polen etc maken hun augurken slechts zelden op azijn. Ze pekelen ze eerst en laten ze dan gisten.

Om het recept zo dicht mogelijk te benaderen kunnen we verse augurken een nacht pekelen, afspoelen en verder verwerken.

De anderen gebruiken gewoon een verse komkommer.

[b:b59e59ec5b]Kwas [/b:b59e59ec5b]
Dit is typisch Russisch en denkelijk alleen voor Russen bestemd.

Kwas is de Russische ‘limonade’ gemaakt van geweekt brood dat ze in water enkele dagen laten gisten. Afgieten en klaar is kees. Een op lichte azijn gelijkende vloeistof (drank).

Voor de anderen gebruik hier gewoon gekookt water.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats