|
|
De vleesresten (rund-, kalfs-, varkensvlees, gevogelte: hoe meer soorten, hoe lekkerder) en de ham in kleine blokjes snijden
De augurk en met de eieren zeer klein snijden.
De fijngehakte peterselie, bieslook en dille toevoegen, vermengen met het zout, de suiker, mosterd, peper en zure room en met kwas
overgieten. In de koelkast zetten en opdienen met ijsblokjes
Toelichting:
[b:b59e59ec5b]Augurk[/b:b59e59ec5b]
De Russen en Polen etc maken hun augurken slechts zelden op azijn. Ze pekelen ze eerst en laten ze dan gisten.
Om het recept zo dicht mogelijk te benaderen kunnen we verse augurken een nacht pekelen, afspoelen en verder verwerken.
De anderen gebruiken gewoon een verse komkommer.
[b:b59e59ec5b]Kwas [/b:b59e59ec5b]
Dit is typisch Russisch en denkelijk alleen voor Russen bestemd.
Kwas is de Russische limonade gemaakt van geweekt brood dat ze in water enkele dagen laten gisten. Afgieten en klaar is kees. Een op lichte azijn gelijkende vloeistof (drank).
Voor de anderen gebruik hier gewoon gekookt water. |