laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwpapilot met kruidenboter en pastis
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 moten kabeljauw
    2 sjalotjes
    scheutje pastis
    1 wit van een prei
    1 dl visfumet
    peper en zout

    Voor de kruidenboter:
    150 gr boter
    5 el fijngesneden bieslook
    lookpoeder
    saffraan
    1 koffielepel honing
    kerriepoeder
    sap van 1/2 citroen
  bereiding:
    Bereid de kruidenboter: kneed de boter mals en vermeng met het fijngesneden bieslook, lookpoeder, de saffraan, de kerrie, het citroensap, de honing en wat peper en zout naar eigen smaak. Rol tot een dikke worst in aluminiumfolie en laat volledig opstijven in de koelkast.
Snij 4 langwerpige stukken aluminiumfolie en schik op ieder stuk een stuk vis. Bestrooi met peper en zout.
Snij schijven van de kruidenboter.
Hak de sjalotjes fijn en snij het preiwit in reepjes.
Leg op elke moot enkele schijfjes kruidenboter, samen met een beetje fijngehakte sjalotjes en reepjes prei.
Zet de boorden van de folie recht en bevochtig de kabeljauw met visfumet en een scheutje pastis alvorens dicht te vouwen tot papilotten in de vorm van een gondel.
Maak de verpakte vis gaar op de BBQ of in een oven op 180°C en reken hiervoor 5 à 8 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats