laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenslende met ananas
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    700 gr varkenslende
    100 gr boter
    20 gr suiker
    3 appels
    1 middelmatige ananas
    8 cl rum
    2,5 dl kalfsfond
    zout en peper
  bereiding:
    Kleur de varkenslende aan alle kanten bruin in 50 gr boter met 20 gr suiker. Spijs met peper en zout en maak het vlees gaar in de oven.

Schil de appels, haal er het klokhuis uit, snij ze in 8 partjes en kleur ze in 50 gr boter. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Schil de ananas, snij ze in 8 plakken en verwijder de harde kern met een ronde uitsteker. Snij de schijven in 4. Smelt de rest van de boter in de pan van de appelen en kleur hierin de ananasschijven bruin.

Deglaceer de ovenschotel van het vlees met de rum en schraap alle aanbaksels op de bodem goed los. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken. Zeef, spijs zonodig met peper en zout en houd warm.

Snijd het vlees in dunne plakken en schik ze dakpansgewijze op een schotel.
Omring het vlees met de warme appelpartjes en ananas.

Nappeer het vlees met de saus.
Serveer met rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats