laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade-kersen- ijscoupe
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    1 pot kersen op sap (zonder pit)
    1 liter stracciatella-ijs of chocolade-ijs
    50 gram geschaafde amandelen

    Voor de chocoladesaus:
    175 gram pure chocolade
    100 gram witte basterdsuiker
    4 eetlepels water
    25 gram boter
  bereiding:
    Giet de kersen af en vang het sap op. Rooster hierna de geschaafde amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Verwarm voor de chocoladesaus de basterdsuiker met het water. Roer tot de suiker is opgelost. Meng vervolgens de in stukjes gebroken chocolade er in gedeelten door. Wacht steeds tot de chocolade gesmolten is voordat u er nieuwe stukjes bij doet. Roer dan de boter er in klontjes door. Laat de saus niet koken. Meng er ook nog 2 eetlepels kersensap door. Houd de saus lauwwarm tot gebruik.


Vul 4 hoge coupes of glazen met afwisselend bolletjes ijs en kersen. Giet er vlak voor het serveren een beetje lauwwarme chocoladesaus over en bestrooi het geheel met het goudbruine amandelschaafsel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats