laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Preisoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    400 gr prei
    20 gr roomboter
    bouillonblokjes of 1 liter heldere vleesbouillon
    versgemalen peper
    1 mespuntje geraspte nootmuskaat
    zout
    4 el zoete room of gecondenseerde melk
    1 eidooier
  bereiding:
    Prei schoonmaken, d.w.z. de harde buitenbladeren en het worteleind afsnijden. Stelen in de lengte opensnijden, buitenste bladeren uit elkaar buigen en dan onder stromend koud water goed afspoelen (prei wil nogal eens zand bevatten). Goed laten uitlekken en in dunne ringen snijden.
Heldere vleesbouillon of water met blokjes aan de kook brengen.
Boter in een braadpan laten smelten en daarin de prei al roerend 3 - 5 minuten fruiten.
Dan in de kokende bouillon gieten, het vuur op de laagste terugdraaien en nog enige minuten de soep laten trekken.
Met versgemalen peper, nootmuskaat en eventueel met zout op smaak brengen.
In een schaaltje roert U de room en de dooier door 2 à 3 el soep. Daarmee de peisoep legeren (= licht binden).
Daarna de soep NIET meer aan de kook brengen, omdat de eidooier dan stolt.

Dit is een licht verteerbare en eetlustopwekkende soep vooraf of een smakelijke tussenmaaltijd met geroosterd brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats