laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Denniz spaanse sangria
  bereiding:
    Voor een lekker resultaat moet je dit 's morgens al voorbereiden, zodat ie 's avonds lekker is ingetrokken en lekker smaakt. zorg dat je een grote watermeloen hebt, deze hol je helemaal uit van binnen (de meloen kun je later weer gebruiken om erin te doen of om op te eten). Qua hoeveelheden moet je zelf even kijken wat je het lekkerst vind, ik doe het meestal zo:

ongeveer de helft vullen met rode wijn (uit pakken! bijv. van de c1000/Aldi (supermarkt)) (uit een fles kan ook maar dat smaakt in dit geval minder) de andere helft vullen we aan met andere lekkernijen te weten:

Sinas (Fanta), Sinas (Fanta Lemon), let op dat er niet teveel sinas in komt want dit gaat tenkoste van de smaak, Dan kun je kiezen uit een aantal vruchten, ik gebruik meestal schijfjes sinaasappel, schijfjes limoen, meloen dat over is gebleven van het uithollen. Dan ongeveer 2 a 3 zakjes vanillesuiker er bijvoegen (wel telkens blijven roeren). Dan komt de alcohol erbij, toen ik het voor het eerst maakte gooide ik er van alles in, maar nu zo'n 4 jaar later doe ik het wat meer met mate, in iedergeval een flinke scheut vodka (zeg maar een koffiekopje), een klein beetje blue curacao en een klein beetje tequila (dit is naar eigen wens in te vullen, het is ook lekker met bijv. Pisang ambon, Passoa en vodka) Afhankelijk van wat je lekker vind.

Dan serveer ik het meestal in een gewoon glas, maar je kunt er ook voor kiezen om een suikerrandje om het glas te doen en dan de sangria iets minder zoet maken. Let wel het smaakt naar limonade maar je kunt er behoorlijk aangeschoten van raken, dus serveer het ook met mate.

Dit is een recept van Denniz en komt uit de Streek: Asturias,
Plaats: Norena, Cafe: Los Riegos
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats