laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chinese runderstoof schotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  500 g runderstoofvlees (goelasjvlees, zijlende),
  2 el sojasaus,
  1-2 tl kerriepoeder,
  1-2 tl paprikapoeder,
  3 el olie,
  2 knoflookteentjes,
  1 kleine prei (ca. 100 g),
  1 blikje taugé
  1 el maizena
  4 el slagroom (of gecondenseerde melk),
  peper en zout
  bereiding:
    Goed bestorven rundvlees aan één stuk kopen. Vlees koud afspoelen, met keukenpapier droogdeppen, vet en zenen verwijderen en dan in 1/2 cm dunne reepjes snijden, die u samen met de sojasaus, kerrie, paprikapoeder, 1 el olie en de geschilde en geperste knoflookteentjes in de schaal goed door elkaar mengt.

Afgedekt 10 minuten laten intrekken. Intussen maakt u de prei schoon, grondig wassen, laten uitlekken en in dunne reepjes snijden. De taugé laat u ook uitlekken.

De reepjes vlees braadt u in de pan in de overige heet gemaakte olie 10 minuten lang aan, waarna u de pan afsluit, de pit op klein zet en zo het vlees nog 20 minuten laat smoren.

Eventueel nog wat water toevoegen.
Als u de groenten klaar hebt, mengt u deze door het vlees, zet de pit 5 minuten lang weer hoog, dan weer warmte terugnemen en nog 10 minuten laten smoren.
De maïzena roert u door de room om het stoofvlees daarmee te binden. Eventueel nog met peper, zout en resterende sojasaus op smaak brengen.

Een dergelijke Chinese schotel vraagt om droge rijst, eventueel met pittige sauzen, zoals mango-chutney, zoetzuur of een pindasaus. Voor de dorst is bier dan uitstekend- U kunt dit gerecht ook op meer Italiaanse wijze opdienen met deegwaren en verse groenten.

Variatie:
1 rode paprika of 2 eedepels Chinese gedroogde paddestoelen (in water geweekt en fijngesneden meesmoren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats