|
|
Pel ui en knoflook en hak fijn. Was en rasp de courgette. Verhit olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Roer de courgette, peterselie of basilicum, tijm en wat zout en peper erdoor. Sluit de pan en laat 5 minuten sudderen. Voeg het water toe en laat nog ongeveer 5 tot 10 minuten verder garen. Meng de bloem en het bakpoeder. Voeg de melk toe en klop dit tot een glad beslag; de hoeveelheid melk die wordt toegevoegd is een beetje afhankelijk van het volume van het groentemengsel. Doe het courgettemengsel en de kaas erbij. Klop het eiwit stijf en schep dit onder het beslag. Verhit een laagje olie van 2.5 cm in een pan of neem een frituurpan en verhit die tot de olie warm is (max. 160° à 170 °, controleer met een stukje brood). Leg het courgettemengsel met behulp van twee lepels in de olie en bak dit goudbruin. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en dien ze op.
Lekker als hapje, maar kan ook als bijgerecht opgediend worden. |