|
|
|
Andaluzische gazpacho |
|
ingrediënten: |
|
|
1 snede brood ongeveer 12 cm dik, zonder korst
1 kg rijpe geurige tomaten
3 kleine groene paparikas, grof gehakt
1 komkommer, geschild en grof gehakt
1 middelgrote ui, grof gehakt
7 teentjes knoflook, geschild en grof gehakt
2 1/2 dl milde, extra zuivere olijfolie
1 theelepel suiker
6 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels cherry-azijn
Voor de bijbehorende groentjes
100 gr fijngehakte, geschilde en ontpitte tomaat
100 gr geschilde en fijngehakte komkommer
100 gr rode paprika, ontpit en fijngehakt
100 gr fijngehakte ui |
|
bereiding: |
|
|
Laat het brood 30 minuten weken in helder water en knijp het droog.
Doe de tomaten, de paprikas, de komkommer, de ui en de knoflook in een keukenrobot en voeg de olijfolie, de suiker, beide soorten azijn, het brood en een mespuntje zout toe.
Indien je teveel ingrediƫnten hebt voor je keukentoestel, verdeel dan alles in twee om het centrifugeren te kunnen herhalen. Laat de machine draaien tot je een glad mengsel bekomt. Giet dit door een fijne zeef en druk zoveel mogelijk vocht met de achterkant van een houten lepel door. Dek de kom af zodra het mengsel volledig door de zeef is, en laat het vocht goed koud worden in de koelkast.
Na enkele uren kan je deze soep opdienen, vergezeld van verschillende kommetjes. In elk van deze kommetjes giet je een soort van de verse fijngehakte groentjes.
Als je deze soep opdient als hoofdgerecht, dan kan je die ook vergezellen van enkele sneetjes getoast bruin brood.
Dit recept komt uit het kookboek: Heerlijk Spaans lichte gerechten van Koen Crucke |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|