|
|
Was de aubergine en snijd ze in dunne sneden. Doe hetzelfde met de tomaten. Pel de knoflook en ui en snipper fijn. Leg de plakken aubergine in een zeef en bestrooi iedere laag met wat zout. Laat 30 minuten staan. Spoel af en dep droop met keukenpapier. Verwarm 2 eetlepels olie en bak de aubergineplakken 4 tot 5 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze om en bak de tweede zijde.
Haal uit de pan, voeg 1 eetlepel olie toe en fruit de uien en het knoflook 3 tot 4 minuten. Schik een laag tomaten, een laag aubergines, en vervolgens een laag uien in een vuurvaste schotel. Bestrooi ieder laagje met peper en zout en tijm. Herhaal tot alle groenten zijn opgebruikt en eindig met een laagje tomaten. Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °
een recept van myriam |