|
|
|
Wortel-courgette schotel |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gr wortelen
1 courgette
1 eetlepel olijfolie
1 ui
1 zakje saffraan of ½ koffielepel kurkuma
Mespuntje chilipoeder
½ koffielepel tijm
Groentebouillon
Een handvol gedroogde, ontpitte pruimen
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Schraap en was de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en snijd ze dan in stukken van 4 cm.
Was de courgettes en snijd ze op dezelfde wijze als de wortelen. Pel de ui en snijd in partjes.
Verhit olie en stoof er de ui in. Voeg de wortelen toe en laat 5 minuten stoven. Voeg de kruiden toe. Voeg zoveel bouillon toe tot de groenten half onder staan. Roer de pruimen erdoor. Laat een halfuurtje sudderen, voeg dan de courgettes toe en laat nog 15 minuten sudderen.
een recept van myriam |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|