|
|
[b:87e964893d]Basissausje[/b:87e964893d] (de zogenaamde vinaigrette)
5 eetl. olijfolie
2 eetlepels azijn
zout en peper.
Een sausje roeren van bovenstaande ingredienten.
Maak de sausjes in de slabak en doe de gescheurde stukjes sla erbij. Vlak voor opdienen omscheppen.
Voor een andere saus de bijbehorende ingredienten nog toevoegen aan de basissaus.
[b:87e964893d]Kruidensausje: [/b:87e964893d]
1 uitgeperste teen knoflook
1 gesnipperde sjalot
1 theelepel suiker
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte bladselderij
[b:87e964893d]Kaassausje:[/b:87e964893d]
2 eetlepels fijngeprakte Gorgonzola kaas
2 theelepels citroensap
1 eetlepel zure room
1/2 uitgeperst teentje knoflook
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
[b:87e964893d]Eisausje: [/b:87e964893d]
1 fijngeprakt hardgekookt ei.
1 theelepel mosterd
1 fijngehakt sjalotje
1 eetlepel kappertjes
1/2 eetlepel fijgeknipte bladselderij
[b:87e964893d]Mosterdsausje:[/b:87e964893d]
3 theelepels Franse mosterd
1/2 theelepel mayonaise
1 theelepel Zwitserse poederkaas
1 uitgeperst teentje knoflook
1 gesnipperd sjalotje
[b:87e964893d]Fruitsausje:[/b:87e964893d]
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel sinaasappelstukjes
2 eetlepels appelmoes
2 theelepels citroensap
1 snufje kruidnagelpoeder
[b:87e964893d]Roomsausje: [/b:87e964893d]
1 fijngeprakte hardgekookte eierdooier
1 rauwe eierdooier
2 theelepels geraspte ui
3 eetlepels koffieroom
1 theelepel citroensap. |