laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaanse tortilla
  ingrediënten:
    1kg aardappelen, geschild in schijfjes
2,5dl olijfolie
5 eieren geklutst
1 kleine ui, gepeld en grof gehakt
zout
  bereiding:
    Aardappelen goed wassen en droog deppen. In dunne schijfjes snijden? Eieren klutsen in een kom. Olie in pan verhitten en aardappelen, en ui toevoegen. Aardappelen bakken, laat ze niet te knapperig worden. Dek de pan af met een deksel. Schep het geheel regelmatig om.
Wanneer de aardappelen goed gaar zijn, vermeng ze dan in de kom met de eieren. Voeg terug een beetje olie in de pan en doe het geheel terug in de pan. Laat enkele minuten bakken. Leg dan een bord op de pan waarvan de diameter iets groter is dan de pan en leg het geheel op het bord. Doe dan de tortilla andersom in de pan en laat ook die kant nog een paar minuten garen.
Je kan naar smaak kruiden met look of peterselie
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats