laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelflensjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 eieren (a)
    125 gr bloem (a)
    1 snuifje zout (a)
    200 ml melk (a)
    1 glas mineraalwater (a)
    3 el bakolie of bakvet

    1 grote of 2 kleinere appels
    2 el suiker
    1/2 tl gemalen kaneel
  bereiding:
    gebruik de (a) gemarkeerde ingredienten en maak er een pannekoekenbeslag van en ga als volgt te werk:
De eieren in een kopje breken en dan in de mengschaal gieten, met de mixer op stand 2 schuimig opkloppen.
De bloem er per lepel aan toevoegen en doorroeren. Zout bijmengen en al roerend ook de melk langzaam toevoegen. Net zolang blijven roeren tot een glad beslag ontstaat.
Dan laat u het deeg 5 minuten rusten.
Dan het mineraalwater erbij gieten en het beslagnog een keer, maar nu op de hoogste mixerstand doorkloppen.

Appel schillen, in vieren snijden, van het klokhuis ontdoen en in dunne plakjes snijden.
Beslag in een koekenpan met hete olie gieten, laten uitlopen en gladstrijken en daarna in de ronde schijfjes appel drukken. Aan twee kanten goudbruin bakken en met suiker en kaneel bestrooid opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats