laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Limburgse kalfslever
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    900 gr kalfslever
    2 à 3 uien in ringen
    2 el tomatenpuree
    1 el kalfsfond
    3 el kersensaus
    40 gr gerookt spek in blokjes
    1 el azijn
    1 el ketjap
    bloem
    boter
    peper en zout
  bereiding:
    Snijd de kalfslever in plakken van 150 gr en wentel de plakken lichtjes in de bloem.
Smelt de boter tot hazelnootkleur en korst de lever aan weerszijden goudgeel.
Haal de lever uit de pan en houd deze warm.
Bak de uiringen glazig in het bakvet van de lever en voeg de spekblokjes, tomatenpuree, kalfsfond, ketjap, azijn en kersensaus toe.
Spijs met peper en zout. Gaar de lever verder in de saus en serveer met gekookte aardappelen en opgelegde kersen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats