|
|
|
Vleeskoekjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gr rundergehakt
1 ui, fijngehakt
1 knoflook, geperst
240 gr tomaten, gepeld, ontpit en gehakt
1 verse rode peper in reepjes
1/2 theelepel tijm, gehakt
1 + 2 eieren, losgeklopt
bladerdeeg
2 eetlepels olijfolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Bak het gehakt in de olie. Voeg de ui en knoflook toe. Laat even meebakken en voeg tomaten, rode peper en tijm toe.
Spijs voorzichtig met peper en zout en bak al roerende gedurende 5 minuten. Het mengsel moet enigszins droog worden. Haal de pan van het vuur en roer er 2 losgeklopte eieren door. Zet de pan terug op het vuur en bak nog 5 minuten. Laat volledig afkoelen.
Maak rondjes van het bladerdeeg met een doorsnede van 12 cm. Leg daar aan één zijde 2 eetlepels gehaktmengsel op. Bestrijk de boorden voorzichtig met losgeklopt ei en vouw dicht tot een maantje. Zorg ervoor dat de kanten goed op elkaar kleven. Bestrijk met ei en prik erin om de stoom eruit te laten. Bak de bladerdeegkoekjes gaar in de oven.
Serveer met een salade en gebakken aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|