laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladetaart 3
  ingrediënten:
    125 g ongezouten margarine
200 g pure chocolade (liefst 80% cacao)
100 g pijnboompitjes
4 eieren
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
50 g bloem
Ronde springvorm a 26cm
Mixer
  bereiding:
    Breek de chocolade in stukjes en houd een klein beetje over voor de versiering bovenop. Doe de rest van de chocolade in een hittebestendig kommetje. Zet het kommetje in een pan met kokend water (tot halverwege het kommetje). Laat de chocolade in 15-20 minuten langzaam smelten, af en toe roeren.

Hak de pijnboompitjes fijn en splits de eieren zodat het eiwit en eigeel apart opgevangen wordt. Klop het eiwit met een mixer tot een stevige massa. Doe de margarine in een mengkom, voeg suiker en vanillesuiker toe. Meng met de mixer tot een gladde massa ontstaat, voeg 1 voor 1 de eidooiers toe en klop ze erdoorheen. Blijf koppen totdat het eigeel egaal is opgelost, roer vervolgens langzaam de chocolade en pijnboompitjes erdoor. Leg het eiwit en de bloem op het mengsel en meng nu alles met een mixer door elkaar.

Giet het mengsel in de bakvorm en zet de taart 50-60 minuten in de warme oven op 150 graden. De taart is goed als je deze inprikt en de prikker er droog uit komt. Laat de taart afkoelen en decoreer met de apart gehouden stukjes chocolade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats