|
|
|
Kalfsfricandeau a la Lorraine |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4-6 personen:
750 g kalfsfricandeau,
2 tl pepersap, (of 1 tl peper),
zout.
3 el olie of plantaardig bakvet,
1/8 l sinaasappelsap,
1/8 - 1/4l water,
1 pakje vleesjuspoeder
1 sinaasappel,
2 el room. |
|
bereiding: |
|
|
Vlees koud afspoelen, met keukenpapier droogdeppen en aan alle kanten met pepersap en een beetje zout inwrijven.
Olie in braadpan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan alle kanten in ca. 10 minuten aanbraden.
Sinaasappelsap en 1/8 l water toevoegen. Aan de kook brengen en pan afsluiten. Dan het vlees op kleinste pit in 40 minuten laten gaar smoren (in snelkookpan: ca. 15 minuten).
Het vlees uit de pan tillen en warm wegzetten.
De braadjus oplossen (en eventueel van de bodem losmaken) door toevoeging van koud water op een hoeveelheid van kwart deel van de jus. Dan het juspoeder met de garde erdoor roeren en nog eenmaal aan de kook brengen.
De sinaasappel schillen, in kleine blokjes of schijfjes snijden en dan aan de saus toevoegen. Met room en naar behoefte peper en zout op smaak brengen.
De fricandeau in plakken snijden en op een voorverwarmde schaal opdienen, waarbij u de saus in een aparte sauskom serveert.
Per portie
bij 4 personen: 32 g e, 16 g v. 13 g kh, 340 kcal, 1420 kJ
bij 6 personen: 21 g e, 11 g v, 8 fi kh. 227 kcal, 950 kJ
Met rijst, deegwaren of aardappelpuree een licht verteerbaar gerecht. Serveren met een frisse salade en als drank sinaasappelsap of een lichte witte wijn geven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|