|
|
|
Appel in papillot |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 grote appels (bv. jonagold of golden)
2 el boter
4 el suiker
kaneel
4 sneetjes cake
het sap van 1/4 citroen
4 el amaretto of calvados (of rodebessensiroop, voor de kinderen)
4 vellen aluminiumfolie (± 30 x 30 cm)
vanille-ijs |
|
bereiding: |
|
|
enkele uren vooraf
Smeer op het midden van elk vel aluminiumfolie wat boter.
Leg er een in sneetjes gesneden halve appel op. Bestrooi met kaneel en 1 eetl. suiker. Sprenkel er ook wat citroensap over.
Schik er dan een sneetje cake op dat u bevochtigt met 1 eetl. amaretto, calvados of rodebessensiroop. Vouw de papillot dicht.
Leg de papillotten gedurende 10 min. op de grill (die hoeft niet meer heel heet te zijn).
Serveer met een bolletje vanille-ijs. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|