laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladetruffels
  ingrediënten:
   


  • 200 g boter (roomboter)
  • 250 g chocolade (puur)
  • 0.6 dl melk (halfvol)
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  bereiding:
    De melk in een pannetje gieten. De chocolade raspen, bij de melk voegen en smelten op een laag vuurtje.

De boter smelten in een pannetje maar zeker niet laten koken.

Onder voortdurend roeren de gesmolten boter met een houten lepel en op een zacht vuurtje bij de gesmolten chocolade gieten.

Suiker en eierdooiers schuimig kloppen en door het boter-chocolademengsel spatelen.

Laten afkoelen in een diepe schaal.

Truffels rollen van het mengsel en door cacaopoeder rollen. Gedurende 24 uur laten opstijven in de koelkast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats