laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel van kabeljauw, aardappelplakjes en ven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:[list]
600 g aardappelschijfjes
2 venkelknollen
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
4 el olijfolie
zout & peper uit de molen
4 stukken kabeljauwfilet
1 citroen in parten

Voor de kaas-kruidenkorst:
2 el crème fraîche
6 el broodkruimels
6 el Parmezaanse kaas, vers geraspt
2 el maïzena
2 el olijfolie
1 teen knoflook uit de pers
klein handje peterselie, fijngehakt
klein handje basilicum, fijngehakt
1 eiwit, losgeklopt
zeezout & peper uit de molen
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Snijd van de venkelknollen het bladgroen en de uitstekende dunne stengels af. Snijd van de onderkant een kapje af. Verwijder de harde kern, snijd de venkel in kwarten en schaaf deze vervolgens met behulp van een keukenmachine in dunne plakjes.

Doe de aardappel en venkel in een ovenschaal en schep er de knoflook, de olijfolie en wat peper en zout door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Dek het af met een vel aluminiumfolie en zet het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven tot alles net beetgaar is.

Meng voor de kruidenkorst in een kom de crème fraîche met de broodkruimels, Parmezaanse kaas, maïzena, extra vergine olijfolie en knoflook. Haal de aardappel-venkelschotel uit de oven, verwijder de folie en smeer er de helft van het crème fraîche mengsel over. Leg de visfilets hier bovenop, besmeer ze met het eiwit en bestrooi ze met wat peper en zout.

Bedek de vis vervolgens met de andere helft van het crème fraîche mengsel en strooi tot slot de peterselie en basilicum erover. Zet de schotel terug in de oven gedurende een minuut of vijftien. De vis moet mooi wit van kleur zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen als je er even met een vork in prikt. Serveer met de citroenpartjes erop. Dit gerecht is lekker in combinatie met een frisse tomatensalade met veel verse tuinkruiden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats