laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cannelloni gevuld met ricotta, spinazie en pijnboo
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    300 g ricotta
    20 g Parmezaanse kaas
    2 el bladpeterselie
    2 el verse basilicum
    2 eieren
    300 g verse spinazie
    1 pak cannelloni
    2 el olijfolie
    350 g rauwe ham
    1 el vloeibare Margarine
    Voedselspuit

    Voor de tomatensaus:
    1 teen knoflook
    500 ml Tomatenbasissaus
    1 el oregano
    paar takjes basilicum
    40 ml olijfolie
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rasp de Parmezaanse kaas op een fijne rasp, hak de kruiden en klop de eieren los in een kommetje. Snijd de rauwe ham in stukken.

Breng in een pan water aan de kook en blancheer hierin de spinazie 1 minuut. Meng de ricotta, de Parmezaanse kaas, de rauwe ham en de kruiden door de losgeklopte eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het in de voedselspuit.

Kook de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze daarna in een kom met koud water en een scheut olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.

Giet de afgekoelde cannelloni af en vul ze met het spinaziemengsel in de spuitzak. Vet een ovenschaal lichtjes in met wat extra vergine olijfolie en leg de gevulde cannelloni hierin. Bestrijk ze met een beetje margarine en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht opgebold en een beetje krokant zijn.

Maak ondertussen de saus. Verhit hiervoor de 40 ml extra vergine olijfolie op hoog vuur in een sauspan. Voeg het uitgeperste teentje knoflook en wat zout toe. Doe vervolgens de tomatenbasissaus en de oregano erbij en breng het op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Roer, als de cannelloni klaar zijn, de verse basilicum door de warme tomatensaus. Serveer de pasta met de saus op een mooie, grote schaal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats