laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Taart met aardbeien en verse kaas van Isabelle Duv
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

    Voor het deeg:
    250 g petits beurre koekjes(dessertkoekjes)
    130 g boter

    Voor de mousse:
    250 g ricotta
    400 g platte kaas
    20 cl vloeibare room
    100 g suiker
    1/2 vanillestokje
    7 gelatineblaadjes

    Voor de versiering:
    1 bakje aardbeien
    2 soeplepels geraspte kokosnoot
  bereiding:
    De koekjes verkruimelen en er de gesmolten boter onder mengen.

Een bakvorm bedekken met bakpapier. Het deeg aandrukken op de bodem.

In een steelpan de kaas, de room, de ricotta, de suiker en het in twee gespleten vanillestokje mengen. 10 minuten laten opwarmen op een zacht vuurtje.

Het vanillestokje verwijderen, de pulp eruit halen en weer toevoegen aan de bereiding. De vooraf in water geweekte gelatineblaadjes toevoegen.

Dit mengsel 5 minuten laten afkoelen en op het deeg gieten. Enkele uren in de koelkast laten staan.

Uit de vorm halen en versieren met in de reepjes gesneden aardbeien en de geraspte kokosnoot.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats