laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provençaalse ratatouille van Gérard Touitou
  ingrediënten:
    Voor 4 tot 6 personen:

8 tomaten
6 groene en 2 rode paprika’s
1 teentje look
Zout, peper, paprika
  bereiding:
    Bereidingstijd: +/- 20 minuten, kooktijd: +/- 45 minuten op een zacht vuurtje

Een beetje olie in een pan gieten (gebruik een vrij grote pan)
De paprika’s in grote stukken snijden en in de olie doen.Laten bakken - 10 tot 15 minuutjes - tot ze lichtbruin gebraden zijn, maar niet aangebrand.
Ondertussen de tomaten in 4 stukken snijden en ziften.De tomaten voldoende laten uitlekken, zodat het vocht en de pitten verwijderd worden.
Wanneer de stukken paprika aangefruit zijn, de stukken tomaat toevoegen.
Het teentje look in plakjes snijden.
Zout, peper en paprika toevoegen naar eigen smaak (licht of stevig gekruid) .Regelmatig roeren en laten inkoken op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 45 minuten.
Het losgekomen vel van de tomaten eventueel verwijderen.


Deze ratatouille kan worden geserveerd bij een steak met frieten, bij brochettes (rund, kalf, uien, tomaten, paprika’s, ananas ), met rijst of pasta.
Ook heerlijk is enkele lepels ratatouille in een pan, twee eieren erover en even laten bakken.
Deze ratatouille kan ook koud gegeten worden. Twee lepels ratatouille op een klein vers stokbrood, overheerlijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats