laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pruimenflapjes
  ingrediënten:
    12 blauwe pruimen
8 el coulis van frambozen
4 el suiker
2 el pijnboompitten
4 blokjes bladerdeeg
1 eidooier
1 klontje boter
  bereiding:
    Ontpit de pruimen en stoof ze aan in wat boter met suiker tot ze zacht worden en er een soort moes ontstaat. Laat afkoelen.
Leg de velletjes bladerdeeg op het werkvlak en bestrijk met wat eigeel.
Verdeel de moes over het midden van de bladerdeegplakjes en strooi er de pijnboompitten over. Vouw ze toe en druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant met de rest van het eigeel en bak de flapjes 25 min. op 170 à 180°C.
Schik ze op een bord met de frambozencoulis en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats