|
|
|
Sangria de Palma |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:(8 glazen = 2 p.p.)
1 fles Spaanse, rode wijn
1 glas vers sinaasappelsap
1 eetlepel citroensap (Sicilia)
3 eetlepels Cointreau of Grand Marnier
1 glas cognac of brandewijn
2 eetlepels suiker (van Gilse)
1 sinaasappel in schijfjes
1 citroen in schijfjes
1 appel in partjes
1 perzik in partjes
2,5 dl. mineraalwater
ijsklontjes |
|
bereiding: |
|
|
Was de citrusvruchten met heet water en droog ze goed af. Schil de citrusvruchten daarna af met een dunschiller. Snijd vervolgens de schilletjes in dunne repen. Snijd de witte velletjes van het vruchtvlees en snijd dit dan vervolgens in plakjes.
Doe de plakjes samen met de schilletjes, het citroen- en sinaasappelsap in een ruime kom. Voeg vervolgens cognac of brandewijn, Cointreau of Grand Marnier en wijn toe. Bestrooi het geheel met suiker en voeg het mineraalwater toe. Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de appel- en perzikpartjes toe. Laat het geheel goed koud worden. Serveer de sangria in een ruime, glazen kan met ijsklontjes.
tip:
Wilt u een wat minder alcoholische Sangria, laat dan de likeur en brandewijn achterwege. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|