Gebakken garnalen met knoflook, chili en olijfolie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 g. roze garnalen
2 kleine, gedroogde Spaanse pepertjes
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie (Bertolli)
75 g. boter
versgemalen peper en zout
8 citroenpartjes
2 eetlepels gehakte peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olijfolie en de boter samen in een pan met dikke bodem. Kruid de garnalen met peper en zout. Voeg als de boter is uitgebruist de verkruimelde pepertjes en knoflook toe en laat deze licht kleuren.
Voeg daarna de garnalen toe en bak deze snel gaar op hoog vuur. Niet te lang anders worden ze taai! Schep de garnalen samen met de olie in voorverwarmde aardewerken schaaltjes en bestrooi deze met peterselie. Garneer de schaaltjes met de citroenpartjes. Serveer deze zo heet mogelijk!
Tip:
Gebruik indien verkrijgbaar rauwe garnalen. Bak deze in de olie totdat ze roze verkleuren. Lekker met versgebakken stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|