Aardappel/courgettesoep met bieslookolie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
50 gram boter
2 grote aardappelen, in kleine blokjes
1 ui, gehakt
1 courgette, in plakjes
1 1/2 liter (groenten)bouillon
4 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
4 eetlepels gehakte bieslook
0.5 deciliter olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Fruit de aardappel en de ui een paar minuten in de boter. Voeg de courgetteplakjes en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dit een paar minuten zachtjes doorkoken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg de gehakte peterselie toe en pureer de soep met een blender of staafmixer. Giet de soep terug in de pan. Voeg eventueel peper en zout toe. Pureer de gehakte bieslook en de olijfolie in een blender. Verwarm de soep op nieuw maar laat hem niet meer koken. Lepel de soep in borden en giet er een beetje bieslook olie over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|