laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsschouder met druiven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen
1 kg lamsschouder in stukken
4 wortels
2 rapen
2 stuks wit van prei
1 soeplepel olijfolie
1 kruidenbuiltje
25 cl witte wijn
1 glas madera
1 klein glaasje cognac
4 harde peren
2 trosjes rode druiven
Zout, peper
  bereiding:
    Verwijder het vet van het lamsvlees.
Maak de worteltjes schoon en snij ze in rondjes.
Maak de raapjes schoon en snij ze in stukjes.
Was de prei en maak er rondjes van.
Doe 1 soeplepel olijfolie in een pan, voeg het lamsvlees toe en laat het aan alle kanten aanbakken. Laat ze uitlekken en doe het bakvet weg.
Doe het vlees opnieuw in de pan, voeg het kruidentuiltje en alle groenten toe. Overgiet met witte wijn, cognac en madera. Voeg zout en peper toe en meng.
Laat de pan ongeveer 15 minuten op een matig vuur.
Inmiddels schilt u de peren en verdeelt u ze in vier. Was de druiven en verwijder de pitjes.
Doe het fruit in de pan, meng voorzichtig en laat de pan nog 5 minuten op het vuur.
Breng eventueel op smaak.


een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats