|
|
|
Slaatje met courgettes, pistachenoten en druiven |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen
4 courgettes
1 hart van een krop sla
Druiven
100 g pecorino
3 takjes munt
3 limoenen
2 soeplepels niet gezouten, gemalen pistachenoten
2 soeplepels olijfolie
Zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Was en droog de courgettes, de sla en de druiven.
Snij de uiteinden van de courgettes en snij ze in rondjes van 0,5 cm. Daarna snijdt u de rondjes in fijne reepjes.
Rol de slablaadjes op en hak ze in reepjes.
Hak de muntblaadjes fijn.
Snij de druifjes in twee.
Snij de pecorino in reepjes.
Pers de limoenen en doe het sap in een kom met een beetje geraspte schil. Voeg olijfolie, zout en peper toe en meng stevig.
Doe de sla in een andere kom en breng ze op smaak.
Meng de courgettes en de munt en breng ze op smaak met de rest van de saus.
Verdeel de noten, de druiven en de pecorino.
Een beetje peper van de molen en opdienen!
U kunt de sla vervangen door mesclun, en de pecorino door parmezaanse kaas.
een recept van Paule Neyrat |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|