Druivenijs en pompelmoesgranita |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor vier personen:
4 roze pompelmoezen
4 el poedersuiker
4 el Kirsch
4 trosjes witte en of blauwe druiven |
|
bereiding: |
|
|
Snij de pompelmoezen in twee. Haal de velletjes en de pitten weg. Doe de pulp in een
mengkom met suiker de kirsch. Mix gedurende 30 seconden.
Giet het sap in een schotel en zet die ongeveer drie uur in de diepvriezer. Prik af en toe met een vork zodat u een granita in de vorm van schilfertjes bekomt.
Was de druifjes en leg ze in een schotel of op een plaat zonder dat ze elkaar aanraken.
Laat de druiven ongeveer 2 uur diepvriezen.
Plaats vier individuele schaaltjes en een grote schaal in de diepvriezer.
Doe de granita in de koude schaaltjes en rasp het bovenste laagje met een lepeltje. Leg de druiven in een andere schaal. Meteen opdienen.
een recept van Paule Neyrat |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|