laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roggevleugel met tartaar saus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 roggevleugels
    bloem
    olijfolie
    2 citroenen
    vastkokende aardappelen


Voor de tartaar :

    eigen bereide mayonaise
    1 klein gepeld lookteentje
    1 gepelde sjalot
    8 augurkjes
    platte peterselie
    enkele kappers in zout (zeer goed gespoeld)
    citroensap
    zout
    peper
    een lepel extra zuivere olijfolie
    chapelure of broodkruim
  bereiding:
    Maak eerst de tartaar saus. Meng de look, de sjalot, de augurkjes, de kappers en wat peterselieblaadjes in een keukenrobot. Mix alles zo grof of zo fijn als u zelf verkiest. Voeg dan de mayonaise toe, de lepel olijfolie en wat citroensap en mix alles nog eens langzaam. Uiteindelijk doet u wat chapelure bij de saus. Proef alvorens af te werken met zout en peper.

Dep de vis droog met wat keukenpapier en bestrooi beide kanten met fijne bloem. Warm de olijfolie in een anti-kleefpan en leg de roggevleugels in de pan zodra de olie heet is. Verminder daarna het vuur en laat ze langs elke zijde gedurende 4 à 5 min bakken. Zodra de vis klaar is, kunt u ze op warme borden serveren. Versier het bord met wat platte peterselie en citroen. Serveer met wat gekookte aardappelen en de tartaarsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats