|
|
Bereid het deeg en rol het uit. Druk de randen goed aan en bak het deeg blind gedurende 15 minuten. Hierna de geschilde en in schijfjes gesneden appelen zorgvuldig op de taartbodem schikken. De overige ingrediënten mengen en over de appelen gieten. De taart kan eventueel met kaneel bestrooid worden. Gedurende +/- 30 min. bakken op 200° C. De taart laten afkoelen op een taartrooster en afwerken door te napperen (bestrijken met een borsteltje) met verwarmd appelsap, dat u dmv aardappelbloem gedikt hebt.
Kruimeldeeg:
250 gram bloem
zout
2 dessertlepels olie
120 gram boter
1 deciliter water
Zeef de bloem in een bergje in een kom, maak een kuiltje in de top en doe er zout, olie en boter in klontjes verdeeld in.
Bewerk het snel en licht met de vingertoppen.
Bevochtig het beetje bij beetje met water tot er een samenhangend deeg is gemaakt en vorm er dan een bal van.
Het deeg is het best als het een paar uur van tevoren gemaakt wordt.
Laat het dan op de plank rusten bedekt met een kom.
info:
Dit deeg heet zo omdat het als het gebakken is erg brokkelig is en het bij het snijden gemakkelijk breekt.
De bereiding moet snel gebeuren, omdat het deeg het best is als het in zo kort mogelijke tijd gekneed wordt. |