laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rumcake
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

    125 gr boter
    150 gr suiker
    2 eieren
    250 gr bloem voor gebak
    1 zakje vanillesuiker
    125 gr gekonfijte vruchtjes
    125 gr rozijnen
    2 el rum
  bereiding:
    De boter 1 uur tevoren uit de koelkast halen.
De oven voorverwarmen op 180°C.
Een grote kom uitspoelen met warm water en dan met een houten lepel de boter in stukjes roeren. Dan de suiker en dan de eireren een voor een toevoegen. De bloem met de vanillesuiker mengen en dan erbij voegen. De gekonfijte vruchtjes en de rozijnen goed door het deeg mengen, alles overbrengen naar een cakevorm en 1u15 in de oven zetten. Direkt daarna de cake uit de vorm halen en laten afkoelen. Als de cake afgekoeld is overstrooien met bloemsuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats