|
|
- Vet een springvorm in (ca 24 cm). Maak de citroen schoon onder de warme kraan, dep hem droog en rasp de schil. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Laat de perziken uitlekken.
- Klop de eieren, 100 gr zoetstof en een snuifje zout schuimig. Roer de kwark, 3 el citroensap, de citroenraspen en het vanillepuddingpoeder door het eischuim. Doe de helft van de kwarkmassa in de springvorm. Verdeel de perziken hierover, eventueel 2 overhouden voor de garnering. Strijk vervolgens de rest van de kwarkmassa daaroverheen.
- Bak de taart 50-55 minuten in een over (elektrisch: 175°C/hete lucht: 150°C/gas:stand 2). Laat hem afkoelen en strooi een heel klein beetje zoetstof ter garnering over de boorden.
Versier de taart met de perziken en eventueel met een takje melisse.
Bereidingstijd: ca 20 min.
Baktijd: 50-55 min.
Afkoeltijd: minstens 6 uur
tip:
kan prima worden ingevroren
dit recept komt uit: "Koken en genieten-speciaal voor diabetici" |