laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kwarktaart met perziken
  ingrediënten:
    voor 12 stukken:

boter voor de bakvorm
1 citroen
1 blik (410 ml) perziken op sap (zonder toegevoegde suiker)
4 eieren
snuifje zout
500 gr magere kwark
100 gr bakbestendige zoetstof
1 zakje vanillepuddingpoeder voor 500 ml melk
  bereiding:
    - Vet een springvorm in (ca 24 cm). Maak de citroen schoon onder de warme kraan, dep hem droog en rasp de schil. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Laat de perziken uitlekken.

- Klop de eieren, 100 gr zoetstof en een snuifje zout schuimig. Roer de kwark, 3 el citroensap, de citroenraspen en het vanillepuddingpoeder door het eischuim. Doe de helft van de kwarkmassa in de springvorm. Verdeel de perziken hierover, eventueel 2 overhouden voor de garnering. Strijk vervolgens de rest van de kwarkmassa daaroverheen.

- Bak de taart 50-55 minuten in een over (elektrisch: 175°C/hete lucht: 150°C/gas:stand 2). Laat hem afkoelen en strooi een heel klein beetje zoetstof ter garnering over de boorden.
Versier de taart met de perziken en eventueel met een takje melisse.

Bereidingstijd: ca 20 min.
Baktijd: 50-55 min.
Afkoeltijd: minstens 6 uur


tip:
kan prima worden ingevroren

dit recept komt uit: "Koken en genieten-speciaal voor diabetici"
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats