laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaanse plaatcake met nectarines
  ingrediënten:
    325 gr ongezouten margarine
300 gr lichtbruine basterdsuiker
1 tl citroenrasp
6 eieren
375 gr zelfrijzend bakmeel
8 nectarines
6 el abrikozenjam
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden celcius. Doe de margarine in een kom en klop de eieren er één voor één door. Meng voorzichtig het bakmeel door het eimengsel en roer het beslag helemaal glad. Klop als laatste de citroenrasp erdoor.

Was de nectarines en snijd de vruchten in partjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, ook de opstaande rand. Giet het cakebeslag erin en duw hier in mooie rijen de partjes nectarine in. Bak de plaatcake in het midden van de oven 45 minuten goudbruin.

Haal de bakplaat dan uit de oven en smeer de abrikozenjam over de nog warme cake. Serveer de cake warm of koud, met wat lobbig geklopte slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats