laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reeboktournedos met compote van appelen
  ingrediënten:
   


  • 4 reeboktournedos (van 150 g elk)
  • 1 bloedworst
  • 100 g bospaddestoelen
  • 3 aardappelen (Rosa)
  • 10 cl porto (rood)
  • 100 g boter (bakboter)
  • 2 appelen (Boskoop)
  • 4 plakken ganzenlever
  • 8 blaadjes eucalyptus
  • 2 dl wildfond
  • 3 stronkjes witloof
  • 50 g boter (roomboter)
  • 4 cl olijfolie (extra vierge)
  bereiding:
    De appelen schillen, in stukken snijden en stoven in boter.

De champignons reinigen, het witloof schoonmaken en in reepjes snijden en hetzelfde doen met de aardappelen.

De aardappelen bakken in olijfolie. De champignons en het witloof bakken in boter en kruiden met peper en zout.

De tournedos kruiden en bakken in boter.

De pan deglaceren met porto en de eucalyptus toevoegen. Laten inkoken en dan de wildfond toevoegen. Opnieuw even laten inkoken en afwerken met klontjes ijskoude roomboter.

De groenten op borden schikken, hierop het vlees leggen en daarboven de appelcompote, de bloedworst en de ganzenlever. Afwerken met de aardappelen en de saus errond napperen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats