laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken roomwafels
  ingrediënten:
    Voor 5 wafels:

5 eieren
125 gram suiker
150 gram gezeefde bloem
1 theelepel gemalen kardemom of gember (wat je zelf het lekkerst vindt)
250 ml. zure room
4 eetlepels gesmolten
ongezouten boter
  bereiding:
    Klop de eieren en de suiker samen gedurende 10 minuten met een elektrische mixer in een kom totdat het als een dik lint in de kom terugvalt als je de mixer optilt. Roer er nu met een houten lepel afwisselend de helft van de bloem, de kardemom of gember en de zure room door, en tenslotte de andere helft van de bloem. Klop hier licht de gesmolten boter door en zet het mengsel 10 minuten weg. Maak een wafelijzer warm zonder het in te vetten, totdat het zo heet is dat een waterdruppel sputtert als die er op valt. Vul het ijzer met de geklopte massa vanuit het midden naar de rand toe. Sluit het ijzer en verhit het geheel tot de wafels mooi goudgeel zijn. Gebruik je een elektrisch wafelijzer, volg dan de instructies die daar bij horen.
De wafels worden opgediend met koude wilde bessen en verse boter. Een alternatief hiervoor is een lekkere bessenjam.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats