|
|
|
Witloofsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8 stronken witloof
1 citroen
1 kl olijfolie
1/2 l water
1 tablet rundsbouillon
1 el maïzena
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Maak het witloof schoon, verwijder verwelkte blaadjes en het harde gedeelte van de stronkjes (die zijn het meest bitter).
Snij het witloof in rondjes en meng ze met het citroensap.
Warm een koffielepel olijfolie in een pan en laat het witloof vijf minuutjes aanbakken.
Roer af en toe.
Warm een halve liter water samen met het bouillonblokje.
Strooi een soeplepel maïzena over het witloof en meng. Giet de warme bouillon er over, meng en voeg peper toe. Dek de pan af en laat de soep 15 minuten koken op een zacht vuurtje. Breng op smaak en dien meteen op.
een recept van Paule Neyrat |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|