laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeebaars met venkel in sherrysaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 grote gefileerde zeebaarzen (je kan ook victoriabaars gebruiken)
    2 kleine venkelknollen
    3 sjalotjes
    50 cl visfumet
    10 cl witte wijn
    5 cl droge witte sherry
    20 cl room
    150gr boter
    tagliatelle
    nootmuskaat
    peper en zeezout
  bereiding:
    Hak de venkel en 1 sjalot fijn. Stoof ze gaar op zacht vuur, voeg de room toe en spijs met nootmuskaat, peper en zout.

Voor de saus:
hak de resterende sjalotjes fijn en kook ze in de sherry en de witte wijn tot alle vocht verdwenen is. Voeg de visfumet toe en kook verder in tot sausdikte(of dikken met maïzena). Spijs met peper en werk af met een klontje boter.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken.

Stoom de zeebaarsfilets gaar in een stoommandje en spijs met peper en zeezout.

Schik de venkelpuree in het midden van het bord, leg de visfilet erop, lepel de saus ernaast en serveer met de pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats