|
|
|
Kefta Tajine |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor de kefta:
600 runder of lamsgehakt
2 el peterselie, gehakt
1 el verse koriander, gehakt
1 ui, gepeld en geraspt
peper en zout
cayenne of chilipeper
schil van 1 citroen, geraspt
Saus:
30 g boter
1 ui geraspt
1 rode chilipeper, fijngehakt
2 tl gemberpoeder
1 tl saffraanpoeder
2,5 dl bouillon of water
zout, peper
2 el citroensap
verse koriander als garnering
turks of marokkaans brood |
|
bereiding: |
|
|
Doe alle ingrediƫnten voor de kefta in een kom en kneed het 5 min. Vorm balletjes van 3 cm. Zet de tajine op de vlamverdeler op matig vuur. Verhit boter, voeg ui en chilipeper toe, laat even bakken. Voeg gember-, saffraanpoeder en bouillon of water toe, met peper en zout. Breng het aan de kook, laat 15 min. sudderen met deksel. Voeg kefta toe en laat nog 30 min sudderen. Voor een dikkere saus haal je halverwege de deksel weg. Voeg citroensap toe en garneer met koriander. Serveer met brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|