laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peren in rode wijnsiroop met roomijs
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 rijpe handperen
    50 gram suiker
    1/2 liter rode wijn
    2 kruidnagels
    1 kaneelstokje
    2 eetlepels bessengelei of bosvruchtenjam
    1 liter vanilleroomijs
    ijswafeltjes als garnering
    kaneelpoeder
  bereiding:
    Schil de peren, maar laat daarbij het steeltje zitten. Verwarm de rode wijn met daarin het kaneelstokje, de suiker en de kruidnagels. Laat hierin de peren zachtjes tegen de kook aan pocheren, dit gedurende 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de vrucht). Schep ze hierna uit de pan en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.

Kook het rode wijnvocht in tot een siroop en roer de bessengelei erdoor. Serveer elke peer op een bord met warme rode wijnsiroop erover en een paar bolletjes ijs ernaast, gegarneerd met wat ijswafeltjes en een beetje kaneelpoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats