|
|
|
Zoet amandelbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
1 citroen
1 sinaasappel
1/2 pakje amandelspijs (a 300 g)
1 pak witbroodmix
2 zakjes garneeramandelen (a 55 g), grofgehakt
25 g boter |
|
bereiding: |
|
|
Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Sinaasappel uitpersen. In maatbeker citroensap en sinaasappelsap aanvullen met water tot 300 ml. Citroenrasp erdoor roeren. In diep bord amandelspijs met vork heel fijn maken. Bakblik vullen met achtereenvolgens aangelengd sap, broodmix, amandelen, amandelspijs en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.
Tip:
Amandelbrood is heerlijk met lemoncurd gemengd met fijngehakte rozemarijn of citroenroomkaas. Meng hiervoor 100 gram verse roomkaas naturel met 1 eetlepel geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap en 1 zakje vanillesuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|