|
|
|
Kalfsblanket |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gr kalfsblanket zonder been
1 l water
2 ajuinen
4 kruidnagels,
1 takje tijm,
2 laurierblaadjes
1 wortel
4 eetlepels geconcentreerde halfvolle melk
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bloem
peper, (zout) en nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Breng het water aan de kook met de uien (waarin de kruidnagels geprikt worden), de in de lengte in vieren gesneden wortel, peper, zot, tijm en laurier.
Voeg het vlees toe en laat het in +/- 1 uur gaar worden.
Haal de groenten en het vlees uit het kookvocht en neem van dit kookvocht 2 dl af voor de saus (behoud de rest voor de soep).
Breng het sausvocht aan de kook.
Maak een papje van de bloem met 2 eetlepels van de melk, bind de saus hiermee en voeg de rest van de melk toe.
Kruid met peper, (zout) en nootmuskaat en voeg het citroensap toe.
Breng het vlees in de saus en breng zo nodig nog op smaak.
TIP : - Dit recept past uitstekend bij worteltjes, maar ook bij gestoofde bladgroenten.
De worteltjes kunnen ook meegekookt worden.
Met een hoge druk kookpan kan de kooktijd tot +/- 35 min teruggebracht worden.
1 portie = 200 kcal
Dit recept komt uit : Koken voor diabeten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|